Cum au evoluat organele reproducătoare umane faţă de cele ale primatelor
Pe de altă parte, daca ne uităm la celelalte primate, în special la cele cu care împărţim mare parte din ADN, mărimea penisului nu ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare.
Penisul şi testiculele, alături de organe precum prostata, formează aparatul reproducător bărbătesc. Proporţiile acestor organe, în special ale testiculelor, sunt o reflexie a modului în care maimuţele sunt organizate din punct de vedere social.
În comparaţie cu cimpanzeii sau gorilele, bărbaţii au cele mai lungi penisuri, dar şi testicule de dimensiuni medii. Gorilele au penisuri şi testicule mici, în timp ce cimpanzeii au penisurile de dimensiuni medii şi testicule de dimensiuni mari.
În ceea ce priveşte dimensiunea testiculelor, explicaţia ţine de competiţia dintre masculi. Dacă o femelă este receptivă faţă de mai mulţi masculi în fiecare ciclu reproducător, maximizându-şi astfel şansele de a se reproduce, atunci sperma masculilor va trebui ”să lupte” pentru a fecunda oul. Aşa se întâmplă la cimpanzei.
Opusul se aplică la gorile care trăiesc într-un ”harem”. Un mascul matur are ”drepturi” reproducătoare exclusive asupra femelelor din comunitatea sa.
Sursă: Science Alert