Astfel, el a făcut o sinteză din aceste „sfaturi bătrâneşti” şi a observat 4 semne de alarmă care apar în relaţii şi care ar trebui să atragă atenţia oricui.
Aceste semne sunt de obicei observate uşor, dar multe persoane speră că partenerul se va schimba sau că aceste detalii nu contează prea mult, ceea ce este o mare greşală, crede Karl.
1. Orice formă de violenţă din partea partenerului. Deşi este o problemă evidentă care arată că relaţia nu merge cum ar trebui, multe persoane decid să se căsătorească, deşi partenerul a fost agresiv cu ele la începutul relaţiei.
Partenerul agresiv nu se va schimba şi chiar dacă îşi va cere iertare după fiecare act de violenţă şi va promite că nu va mai face asta, problema se va repeta. După căsătorie violenţa nu dispare, dimpotrivă, devine mai intensă.
2. Reacţii furioase la începutul relaţiei. Partenerul care se înfurie repede, aparent fără un motiv serios, ar trebuie evitat, spune Karl. Este vorba de crizele de furie exagerată, care nu se explică printr-o situaţie reală, aşa cum se întâmplă deseori cu persoanele care au temperament coleric.
Deseori, la începutul unei relaţii parteneriii agresivi se pot controla şi crizele lor de furie nu sunt îndreptate direct spre celălalt. Este important să fim atenţi la comportamentul partenerului în situaţii dificile, frustrante, ca să vedem cum reacţionează.
3. Lipsa de onestitate. Micile minciuni aparent nevinovate se pot transfoma în timp în secrete adevărate, care vor distruge relaţia. Faptul că partenerii se obişnuiesc să nu fie sinceri între ei este semnul că relaţia nu are viitor.
4. Sarcasmul şi ironia. Acest comportament, care este în aparenţă doar pentru distracţie, poate afecta grav relaţia şi umileşte persoana ironizată. Poate deveni o formă de hărţuire, nu este nimic amuzant sau o dovadă că partenerul are simţul umorului.
Sursa: Huffington Post