În imagini apare un peşte-undiţar, care rareori este văzut sau prins, pentru că trăieşte la mare adâncime.
Exemplarul a fost surprins la o adâncime de 600 de metri, în apele Monterey Canyon, în noiembrie 2014. Este probabil prima înregistrare cu un asemenea peşte, viu, la o adâncime aşa de mare.
Specia este numită şi Black Seadevil (diavol de mare), iar denumirea de peşte-undiţar vine de la mică tijă pe care o are ataşată de faţă, cu o lungime de 9 cm şi cu care acesta îşi prinde hrana.
Deasupra capului, peştele are trei excrescenţe sub forma unor spini lungi, poziţionaţi între ochi. Unul este modificat, având aspectul unei tije prevăzute cu un glob strălucitor în capăt.
Tija acţionează ca o undiţă, iar globul ca o momeală pentru peşti, calamari şi crustaceele care se aruncă asupra luminiţei şi nimeresc în gura undiţarului.
Deoarece gura lui este foarte largă, peştele undiţar poate devora o pradă la fel de mare ca şi el. Dinţii ascuţiţi care sunt înclinaţi spre interior împiedică prada să evadeze, odată ce a fost capturată.
Peştele undiţar poate atinge o lungime de până la doi metri. El are un cap foarte larg, disproporţionat de mare în comparaţie cu restul corpului.
Deşi partea din faţă a peştelui undiţar pare atât de mare, el are ochii foarte mici, ceea ce îi dă un aspect mai ciudat.
Sursa: Gizmodo