Americanii sunt deranjaţi când persoanele gay îşi exprimă afecţiunea în public
Sociologii de la Universitatea Indiana au chestionat peste 1.000 de persoane, invitându-le să spună ceea ce simţeau atunci când vedeau diverse cupluri ţinându-se de mână sau sărutându-se în parc.
Aproximativ 97% dintre respondenţi, heterosexuali, au spus că nu văd niciun inconvenient atunci privesc cupluri alcătuite din persoane de sex opus ţinându-se de mână în public. Doar 62% dintre ei au spus acest lucru când era vorba despre un cuplu de bărbaţi gay care se ţin de mână în public.
În ceea ce priveşte sărutul pe obraz, 95% dintre respondenţi au aprobat acest gest în public între un bărbat şi o femeie şi doar 55% l-au aprobat atunci când cuplul era alcătuit din doi bărbaţi gay.
În privinţa sărutului pe gură, 50% au aprobat celebrul „French kiss” („Sărut franţuzesc”), pe stradă, pentru cuplurile heterosexuale. Doar 22% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu săruturile franţuzeşti pe stradă între doi bărbaţi gay.
Pentru cele trei tipuri de cazuri – ţinut de mână, sărut pe obraz şi sărut pe gură -, persoanele chestionate au părut să accepte mai mult semnalele exterioare de afecţiune atunci când era vorba despre lesbiene, în comparaţie cu bărbaţii gay – 75%, 72% şi 26%.
Aceste procentaje rămân totuşi mult mai mici în comparaţie cu cele referitoare la cuplurile heterosexuale.
Pentru Long Doan, autorul principal al acestui studiu apărut în ediţia din luna decembrie a American Sociological Review, aceste rezultate relevă o serie de prejudecăţi care persistă faţă de bărbaţii gay şi faţă de lesbiene, în ciuda sprijinului tot mai mare al populaţiei generale faţă de căsătoriile gay în Statele Unite.
Căsătoria între persoanele de acelaşi sex este în prezent legală în 33 de state americane din 50, ca şi în capitala federală Washington.
Sursa: Mediafax