Sindromul tunelului carpian, boala care îi afectează pe cei care lucrează mult la calculator
Primul semn care ar trebui să vă trimită la medic, pentru un control, este amorţirea unei mâini, timp de câteva luni, constant.
Medicul ortoped Mihai Râşcu a declarat pentru Digi 24 că primele simptome apar noaptea, în somn, când involuntar începem să flexăm pumnul.
Medicul va pune diagnosticul în baza unei analize numită electromiografie. El poate prescrie apoi gimnastică medicală şi medicamente antiinflamatoare.
Dar, dacă nu cereţi ajutor la timp, boala se va agrava şi veţi începe să scăpaţi obiectele din mână. În acest stadiu al afecţiunii, nervii sunt afectaţi şi musculatura începe să se atrofieze.
Dacă pacientul a ajuns deja în această stare, singura soluţie este o intervenţie chirurgicală. În mod normal, recuperea este rapidă, dar dacă nervul a fost afectat o perioadă îndelungată, este posibil să fie nevoie de câteva luni pentru ca furnicăturile şi slăbiciunea musculară să dispară, spune doctorul Mihai Râşcu.
Potrivit statisticilor, o persoană din 20 care lucrează frecvent la calculator poate să sufere de sindromul tunelului carpian.
Sursa: Digi 24