Rezultatele cercetării, care a fost finanţată de California Grapefruit Growers Cooperative, au fost publicate în PLOS ONE.
Studiul s-a efectuat pe cobai. Unii dintre ei au primit suc de grapefruit diluat, alţii apă cu zahăr şi alţii apă care conţinea metformină, medicamentul recomandat pentru diabet.
Toţi şoriceii au primit o hrană bogată în grăsimi, similară celei consumate de americanii de rând.
Cobaii care au băut suc de grapefruit au slăbit cu 18% mai mult şi au avut un nivel al glucozei cu 17% la scăzut comparativ cu exemplarele care au primit apă cu zahăr.
În mod surprinzător, aceşti cobai aveau nivelul glucozei din sânge similar cu al celor care primiseră apă cu metformină.
Totuşi, pentru a putea înlocui tratamentul prescris de medic cu acest tip de suc, bolnavii de diabet ar trebuit să consume cantităţi foarte mari, cel puţin 4 căni pe zi.
Sursa: Time