Deşi termenii contractului de cumpărare nu au fost făcuţi publici, valoarea tranzacţiei este estimată la 200 de milioane de dolari, potrivit blogului de tehnologie Recode.
„Am căutat companii care să aibă o viziune similară celei pe care o are Samsung,” a explicat unul dintre directorii companiei sud-coreene, David Eun. El a precizat că preluarea startupului SmartThings reprezintă un avantaj pentru Samsung, întrucât îi aduce noi dezvoltatori de aplicaţii mobile.
SmartThings creează programe software pe care alte companii le folosesc pentru a conecta între ele diverse echipamente produse de acestea. Prin intermediul acestor aplicaţii mobile, o persoană poate controla, de exemplu, intensitatea luminii din camera în care se află sau poate primi o avertizare pe smartphone, în cazul în care şi-a uitat cheile acasă.
Negocierile dintre cele două companii au durat două luni, potrivit fondatorului SmartThings, Alex Hawkinson. Acesta a explicat că s-a hotărât să încheie această înţelegere datorită faptului că Samsung operează la nivel global, ceea ce va permite şi companiei sale să furnizeze aplicaţii şi echipamente pe piaţa mondială.
Cumpărarea de către Samsung a unui start-up care dezvoltă aplicaţii mobile subliniază importanţa pe care o capătă aşa-numitul „Internet al lucrurilor„.
La începutul acestui an, Google a preluat pentru 3,2 miliarde de dolari în compania americană Nest Labs, care produce senzori şi automatizări pentru locuinţă, precum termostate şi detectoare de fum conectate la WiFi. De asemenea, Apple a prezentat, în iunie, un set de instrumente pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru a crea aplicaţii prin care oamenii pot controla echipamentele din locuinţe cu ajutorul iPhone-urilor.
Surse: Mediafax, Smartthings, Bloomberg