Home » D:News » Cum combatem încălzirea globală? Prin tehnologia bureţilor gigantici

Cum combatem încălzirea globală? Prin tehnologia bureţilor gigantici

Publicat: 15.08.2014
Oamenii de ştiinţă de la Liverpool University au creat un „burete” de polimer capabil să absoarbă din aer mari cantităţi de dioxid de carbon, gaz cu efect de seră implicat în accentuarea încălzirii globale.

Polimerul este stabil, este ieftin şi absoarbe extrem de bine dioxidul de carbon, spune dr. Andrew Cooper de la Liverpol University.

În viitor, materialul ar putea fi integrat în construcţia centralelor energetice şi a altor uzine cu emisii poluante, fiind un pas către „tehnologia cu zero emisii”, spun specialiştii.

Tehnologia absorbirii dioxidului de carbon cu ajutorul unor bureţi speciali ar putea ajuta la combaterea încălzirii globale.     Tehnologia absorbirii dioxidului de carbon cu ajutorul unor bureţi speciali ar putea ajuta la combaterea încălzirii globale.

Mai mult decât atât, noul material ar putea deveni parte a unei tehnologii numite ciclu combinat cu gazeificare integrată  (IGCC – integrated gasification combined cycle), prin care poate fi produs hidrogen din combustibili fosili. Din proces rezultă un amestec de hidrogen şi dioxid de carbon, care pot fi separate eficient cu ajutorul noilor „bureţi” de polimer, ce captează dioxidul de carbon în spaţiile dinre moleculele lor.  

Ulterior, dioxidul de carbon poate fi recuperat şi prelucrat pentru a fabrica din el diferite produse utile. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase