Pe site-ul lor de Internet, Mischa Leinkauf, în vârstă de 37 de ani, şi Matthias Wermke, în vârstă de 35 de ani, din Berlin, au explicat, publicând fotografii ca dovadă, că ei au instalat cele două steaguri americane albe, cusute de mână – cu stele şi dungi albe – în noaptea de 21 spre 22 iulie, pe cele două turnuri ale Podului Brooklyn.
Apariţia celor două steaguri, într-un oraş extrem de sensibil la probleme în domeniul securităţii, a declanşat o anchetă a poliţiei, care a exclus în mod oficial orice legătură cu terorismul, dar a consolidat securitatea principalelor poduri.
Preşedintele sectorului Brooklyn Eric Adams şi-a exprimat emoţia faţă de această atingere adusă securităţii publice. Procurorul local Cyrus Vance a cerut companiei Twitter să spună numele persoanei care a postat mesaje pe site-ul de microblogging de pe contul @bicycleLobby, după ce pe cont a fost postat un mesaj de revendicare a operaţiunii.
Berlinezii, care au urcat noaptea până în vârful turnurilor, pe cablurile podului, şi care au efectuat şi alte operaiuni similare în mai multe ţări, nu au revenit asupra acestui lucru.
„În baza educaţiei noastre berlineze, am fost un pic surprinşi de reacţie. Nu am avut deloc intenţia să punem poliţia într-o situaţie stânjenitoare”, a declarat Leinkauf pentru The New York Times (NYT).
El a spus că, împreună cu Wermke, a „văzut în acest pod, conceput de către un german venit în America să-şi realizeze visurile, una dintre cele mai frumoase expresii a unui spaţiu public superb. Am vrut să captăm această frumuseţe”.
„Foarte puţini oameni s-ar emoţiona dacă am face acelaşi lucru la Berlin”, a mai declarat Leinkauf. „Însă, bineînţeles, nu avem aceeaşi problemă cu terorismul”, a subliniat el.
Ancheta poliţiei continuă.
Sursa: Mediafax