Băieţii şi fetele cu vârsta de 10-15 ani care joacă jocuri pe computer până la 60 de minute pe zi au anumite beneficii de pe urma acestei activităţi, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Oxford.
În studiu au fost testaţi aproximativ 5.000 de copii.
Cei care se joacă pe computer câte puţin în fiecare zi au un comportament mai echilibrat decât cei care nu se joacă deloc sau care joacă asemenea jocuri mai mult de 3 ore pe zi, spun cercetătorii.
Cei care jucau ceva mai puţin de o oră prezentau cel mai înalt nivel de sociabilitate şi aveau şansele cele mai mari de a se declara mulţumiţi de viaţă; ei aveau mai puţine probleme emoţionale, mai puţine probleme cu prietenii şi colegii şi aveau un nivel de hiperactivitate mai mic decât al altora.
În cazul celor care jucau mai mult – între o oră şi 3 ore zilnic – cercetătorii nu au observat efecte, nici pozitive, nici negative.
În schimb, la cei care jucau peste 3 ore pe zi se puteau consta unele efecte nocive, legate de interacţiunile sociale ale copiilor. Dar alţi factori – mediul familial, relaţiile cu colegii de şcoală, nivelul de trai – par să aibă un impact mult mai mare decât al jocurilor asupra comportamentului copilului.
Impactul jocurilor video pare să fie mai mic decât se credea, spun cercetătorii; ei au făcut un apel pentru continuarea acestui tip de cercetări, pentru a afla ce fel de jocuri sunt benefice pentru dezvoltarea copiilor şi ce jocuri sunt dăunătoare.
Sursa: The Telegraph