Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell, a analizat date publicate în anul 2006, despre cupluri căsătorite din anul 1990.
Partenerii din aceste mariaje, care îşi împărţeau sarcinile în gospodărie, erau la fel de multumiţi de viaţa lor sexuală ca şi cuplurile în care doar femeia muncea în casă.
La fel, în privinţa numărului de raporturi sexuale, cuplurile cu o concepţie mai modernă privind căsnicia stăteau cel puţin la fel de bine precum familiile mai conservatoare.
De asemenea, studiul arată că femeile care sunt mai educate nu mai au un risc crescut de divorţ, în comparaţie cu femeile care aveau acest statut social în trecut.
Dimpotrivă, în prezent pare să fie o rată mai mare de divorţuri în familiile tradiţionale, în care bărbatul este mai educat şi femeia mai puţin educată, precizează Christine Schwartz, sociolog la Universitatea Wisconsin-Madison.
În plus, cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au un risc redus de divorţ, deşi studii anterioare sugeraseră o influenţă negativă asupra căsniciei.
Sursa: Live Science