Home » D:News » Epava unei corăbii a fost descoperită pe locul prăbuşirii turnurilor de la World Trade Center. Ce au aflat cercetătorii?

Epava unei corăbii a fost descoperită pe locul prăbuşirii turnurilor de la World Trade Center. Ce au aflat cercetătorii?

Epava unei corăbii a fost descoperită pe locul prăbuşirii turnurilor de la World Trade Center. Ce au aflat cercetătorii?
Publicat: 30.07.2014
În iulie 2010, în timp ce lucrau pe locul prăbuşirii turnurilor gemene de la World Trade Center din Manhattan, muncitorii au dat peste epava unei corăbii. Se afla la aproximativ 7 metri sub nivelul străzii, unde urma să fie construită o parcare subterană.

Recent, în urma cercetării bârnelor de lemn din care a fost realizată corabia, experţii au aflat că a fost construită în anul 1773, la Philadelphia.

Corabia fusese construită din lemn de stejar, asemeni Sălii Independenţei în care a fost semnată Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite.

Cercetătorii au aflat aceste detalii analizând inelele de creştere ale copacilor folosiţi la construirea corăbiei.

Rezultatul studiului a fost publicat în revista  de specialitate Tree-Ring Research.

În timpul lucrărilor de la locul prăbuşirii WTC, arheologii au mai descoperit aici oase de animale, vase ceramice şi mulţi pantofi, dar cel mai interesant artefact a fost epava corabiei, lungă de 9.75 metri.

Bucăţile de lemn au fost atent excavate şi duse la un laborator special din Maryland, pentru cercetare şi conservare.

Istoricii nu ştiu încă dacă această corabie a naufragiat sau a fost scufundată intenţionat. Lemnul fusese afectat de Lyrodus pedicellatus, un tip de viermi care se găsesc în apa sărată de mare.

Este posibil ca acesta să fi fost motivul pentru care a fost abandonată, la 20 sau 30 de ani după ce a fost construită.

Sursa: Live Science

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase