Secretul stă în privire, spune Stephanie Cacioppo, de la UChicago High-Performance Electrical NeuroImaging Laboratory, autoarea studiului.
Cercetarea a fost realizată cu ajutorul Universităţii din Geneva şi publicată în revista Psychological Science.
Psihologii au realizat două experimente pentru a vedea cum se activează diferit unele regiuni ale creierului, în cele două cazuri.
Femeile şi bărbaţii voluntari, studenţi la Universitatea din Geneva, au fost rugaţi să vadă poze alb-negru cu străini.
În prima parte a studiului, voluntarii s-au uitat la poze cu cupluri tinere de îndrăgostiţi care se uitau unii la alţii.
În a doua parte a studiului participanţii au văzut poze cu persoane atrăgătoare de sex opus, care priveau direct spre cameră.
Concluzia cercetătorilor a fost că atunci când fotografia le inspira voluntarilor sentimente de iubire, ei priveau fix la chipul persoanelor, în timp ce aceia care se simţeau atraşi sexual de persoana din poză se uitau mai mult la trupul ei.
Diferenţele, care pot fi observate prin urmăririrea mişcărilor ochiului, au fost observate atât la femei cât şi la bărbaţi.
Identificând acest pattern al privirii, cercetătorii ar putea realiza un biomarker care să facă diferneţa între iubirea romantică şi atracţia sexuală.
Sursa: Science World Report