Amazon încearcă să obţină permisiunea autorităţilor din SUA pentru a testa livrarea cu drone lângă Seattle (VIDEO)
Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon.com Inc, vrea să utilizeze dronele – aparate de zbor fără pilot – pentru a livra coletele comandate de la retailerul online, în 30 de minute sau mai puţin de la efectuarea unei comenzi, ca parte a programului numit „Prime Air”.
Compania a construit drone care pot zbura cu o viteză de 50 de mile pe oră. În prezent, Amazon poate testa dronele în spaţii interioare şi în alte ţări, însă nu şi în spaţii deschise din statul american Washington. unde compania are sediul central.
Astfel, Amazon încearcă să obţină permisiunea Federal Aviation Administration (FAA) pentru a testa drone în spaţiu deschis din apropierea oraşului Seattle, unde se află unul din laboratoarele de cercetare şi dezvoltare ale retailerului, conform unei scrisori postate joi pe site-ul FAA.
Planurile Amazon de a dezvolta drone care să poată livra colete într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi au fost prezentate de Jeff Bezos, în decembrie.
Acest anunţ a generat controverse, unii considerându-l ca fiind o campanie publicitară, în timp ce alţii au pus problema chestiunilor privind siguranţa şi securitate pe care le implică această tehnologie.
În ciuda acestor controverse, Amazon şi-a dezvoltat rapid în ultimele cinci luni echipa care se ocupă de acest proiect şi a angajat specialişti în robotică, ingineri în aeronautică şi un fost astronaut al Agenţiei spaţiale americane (NASA).
Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani, lărgindu-şi gama de produse pe care le vinde şi dezvoltându-se în sectoare diferite.
Amazon a devenit astfel un actor important în sectorul informaticii dematerializate (cloud) şi închiriază pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.
Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat în august 2013 că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.