Fotografia care naşte controverse. Misterul aligatorului cu două capete
Cu toate acestea, cazurile în care o reptilă cu două capete poate supravieţui aşa mult timp în sălbăticie sunt foarte rare.
Anomalia apare atunci când gemenii monozigoţi nu se separă complet. Practic, este un animal care are un singur trup controlat de două capete, iar acestea se manifestă diferit, exact cum s-ar comporta două fiinţe diferite.
Cazuri similare, cu şerpi cu două capete, îngrijiţi în laborator, au arătat că există o competiţie pentru mâncare între cele două capete, deşi acestea împart un singur sistem digestiv.
Capetele ajung chiar să se atace între ele, deci este explicabil de ce aceste animale nu trăiesc de obicei prea mult.
Specialiştii de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission nu cred că fotografia este reală.
De asemenea, după ce poza a fost redistribuită online de mii de ori, multe persoane au sesizat detalii care pot sugera că imaginea a fost de fapt prelucrată în Photoshop.
Nu există urme lăsate pe nisip de acest aligator, iar picioarele din partea dreaptă par să stea în aer, deasupra nisipului.
Alţii cred că aligatorul este creaţia unei persoane pasionată de taxidermie, care a împăiat şi modificat un aligator obişnuit.
Pe lângă aceste comentarii, Arnold este cunoscut drept autorul unui blog care prezintă animale bizare drept reale, deşi multe din ele sunt de-a dreptul amuzante, cum ar fi peştii cu blană, care s-ar fi adaptat astfel la apele foarte reci din Lacul Michigan.
Sursa: I Fucking Love Science!