10 lucruri pe care să NU le scrieţi vreodată pe Facebook. Greşelile care vă pot face de râs

29 06. 2014, 00:00

1. Cele mai multe greşeli le facem atunci când suntem supăraţi pe cineva. De exemplu, pe fosta iubită, care ne-a înşelat. Astfel, din dorinţa de a ne descărca sufletul ajungem să-i bârfim pe alţii, să ne plângem de comportarea altora, în loc să rezolvăm problema vorbind personal cu cel sau cea care ne-a supărat.

2. Aluziile şi modul în care cerşim atenţia sau compasiunea altora, povestind ce necazuri avem şi cât de mult suferim sunt o altă gafă cu care nu facem decât să ne agasăm prietenii. Poate nu au chef să citească despre dezamăgirile nostre în amor, nu vor să ştie că nu am putut dormi noaptea de necaz, toate aceste sentimente sunt mult prea personale pentru a le scrie online, nu interesează pe nimeni. În situaţii de acest fel, cel mai bine este să discutăm cu un prieten apropiat, care ne înţelege.

3. Dacă aveţi o realizare, de exemplu aţi fost promovat la locul de muncă, puteţi scrie despre asta, dar nu e bine să afişaţi o falsă modestie. Trebuie să fiţi sinceri, pentru că prietenii se vor bucura împreună cu voi, dar vor fi deranjaţi dacă vor observa să vă laudaţi, că sunteţi aroganţi, deşi încercaţi să păreţi modeşti.

4. Nu vă terorizaţi prietenii corectându-le excesiv greşelile de gramatică sau de ortografie. Dacă observaţi o greşeală gravă mai bine le trimiteţi un mesaj privat în loc să comentaţi la mesajele lor, lucru care va atrage şi mai mult atenţia asupra erorii.

5. Indiferent ce relaţii aveţi cu unii prieteni virtuali, când este ziua lor este indicat să nu vă arătaţi supărarea. Nu daţi like la un mesaj de felicitare scris de altcineva pe pagina lor dacă voi nu le-aţi scris un mesaj de acest fel. La fel, nu este frumos să le scrieţi mesaje doar unor prieteni şi altora nu, în ideea că în acest fel ei vor înţelege că v-au supărat.

6. Nu arătaţi prietenilor că sunteţi invidioşi pe modul în care ei se distrează, iar voi nu. Siguri vedeţi aproape zilnic poze din vacanţe exotice, de la concerte sau petreceri, dar, chiar dacă poate vă simţiţi excluşi, nu scrieţi comentarii răutăcioase, în ideea că astfel se vor simţi şi ei prost, la fel ca voi.

7. Dacă vă place o fată şi ea tocmai a anunţat că s-a despărţit de iubitul ei, nu vă grăbiţi cu aluzii, ca să-i arătaţi că vă bucură vestea, că vreţi să fiţi cu ea. Deci, sub nicio formă nu daţi like la noul ei status de relaţie unde scrie single, nu comentaţi şi nu trimiteţi melodii sau poze în care să-i sugeraţi că este mai bine să fie sigură. Mai puteţi aştepta puţin, până când ea va fi gata de o nouă relaţie.

La fel, dacă cel mai bun prieten al vostru s-a despărţit de parteneră, nu-l asaltaţi cu mesaje despre cât de bine este să fie burlac şi cât de neserioasă a fost de fapt fosta lui iubită.

8. Dacă organizaţi o petrecere, cel mai indicat este să le trimiteţi prietenilor o invitaţie personală, un mesaj privat, nu să faceţi o pagină a evenimentului şi să-i chemaţi de toţi din listă. Fiecare trebuie să se simtă important şi să vadă că vă gândiţi la el, că vreţi cu adevărat să vină.

9. Dacă cineva vă dă unfollow pe Twitter pentru că nu mai găseşte interesante mesajele voastre, nu e bine să vă răzbunaţi dând la rândul vostru unfollow. Dacă îl apreciaţi cu adevărat, îi veţi urmări în continuare postările, ca să nu daţi impresia că tot ce aţi făcut pe această reţea socială este pentru reciprocitate.

10. Dacă un prieten găseşte pe Internet ceva care ştie că vă interesează şi postează linkul pe pagina voastră, este frumos să apreciaţi gestul, să-i mulţumiţi. Chiar dacă eraţi deja la curent cu informaţia, nu-l dezarmaţi comentând că ştiaţi deja noutatea.

Sursa: Mashable