Deşi faptul că s-au prins una de alta, „ţinându-se de mână”, a fost desigur o mişcare reflexă, întâmplătoare, momentul a fost emoţionant pentru cei de faţă.
Gemenii identici provin din acelaşi zigot (ovul fecundat, celulă-ou) care, la un moment dat, într-un stadiu timpuriu al dezvoltării, se împarte în două părţi, din fiecare dezvoltându-se un embrion; aceşti gemeni sunt numiţi monozigoţi.
În funcţie de cât de devreme are loc diviziunea zigotului pentru a forma cei doi embrioni, gemenii monozigotici pot să aibă saci amniotici separaţi şi placente separate sau pot împărţi acelaşi sac amniotic sau/şi aceeaşi placentă.
Gemenii monozigotici care au acelaşi sac amniotic şi aceeaşi placentă (monoamniotici şi monocorionici) sunt numiţi, popular, gemeni „mono mono”.
Asemenea gemeni se nasc rar; se înregistrează aproximativ un caz la 10.000 de naşteri.
Sarcinile cu asemenea gemeni sunt considerate sarcini cu risc crescut; în afară de dificultăţile obişnuite ale unei sarcini gemelare, care supune organismul matern la un un efort mai mare decât în cazul unei sarcini obişnuite, există un risc mai mare de prematuritate, iar bebeluşii sunt, în general, mai mici decât cei proveniţi din sarcini cu făt unic), sarcinile cu gemeni „mono mono” sunt în mod deosebit riscante. Printre altele, deoarece feţii împart aceeaşi spaţiu în uter, fără nicio separare între ei, există pericolul încurcării cordoanelor ombilicale, ce poate fi fatală copiilor.
Însă cele două fetiţe născute la Akron General Medical Center, Jillian şi Jenna Thistlethwaite, au venit pe lume cu bine – prin operaţie cezariană – şi, cu toate că a fost necesar să petreacă un timp în incubator, ca urmare a unor probleme de respiraţie, starea lor de sănătate este acum bună.
Sursa: Fox News