În viziunea autorilor, proiectul reinterpretează conceptul de „piaţă”, ca fiind, în viitor, un loc în care hrana să fie produsă şi consumată pe loc.
Proiectanţii – specialişti ai firmei X-TU Architects – s-au inspirat din peisajele cu dealuri domoale ale Franţei pentru a imagina tavanele boltite, unduitoare, din interiorul clădirii.
În exterior, clădirea va fi acoperită de o grădină hidroponică – plante crescute în soluţii nutritive speciale -, iar legumele şi ierburile aromate cultivate aici vor fi utilizate pentru a pregăti mâncăruri ce vor fi servite în restaurantul de la etajul clădirii. Parterul va găzdui o expoziţie axată pe producţia de alimente a Franţei, întreg proiectul fiind conceput pentru a se potrivi cu tema expoziţiei: „Feeding the Planet. Energy for life.”
Franţa va fi una dintre cele 145 de naţiuni care vor participa în 2015 la Expoziţia Internaţională de la Miloano, ce se va desfăşura din mai până în octombrie.
Sursa: Gizmodo / Imagini: X-TU Architects