Oficialităţile oraşului au apelat la Steve Wambolt, un fost angajal al IBM şi Corel, care a proiectat un sistem cu 6 elice – un hexicopter – echipat cu lumini şi emiţătoare de sunete şi care reuşeşte cu succes să gonească gâştele şi pescăruşii de pe plajă.
În zonă trăeisc peste 100 de gâşte canadiene, ale căror excremente infestează apa şi nisipul.
Înmulţirea acestor păsări a devenit o mare problemă în Canada: distrugerea habitatelor naturale a redus numărul prădătorilor acestor păsări, iar acestea s-au înmulţit exploziv şi au invadat oraşele, unde consumă iarba de pe peluze şi depun cantităţi mari de excremente ce constituie medii de înmulţire pentru bacterii potenţial periculoase.
Drona lui Steve Wambolt – numită Goosebuster – le apare păsărilor din zonă ca un prădător; emite lumini şi sunete care au darul de a speria păsările şi s-a dovedit extrem de eficientă: în fiecare zi, dispozitivul zburător telecomandat goneşte gâştele de pe plaja Insulei Petrie către alte locuri de hrănire, mai depărtate de oraş.
Ca urmare, pe plaja insulei – a cărei amenajare a costat peste un milion de dolari – concentraţia de E. coli a scăzut considerabil, iar plaja este acum una dintre cele mai curate şi mai frecventate din oraş. În urma acestui succes, şi alte localităţi canadiene care au probleme din cauza gâştelor şi-au manifestat interesul faţă de „metoda Goosebuster.”
Sursa: Motherboard