Home » D:News » De ce sunt animalele de casă în mare pericol, în această perioadă a anului?

De ce sunt animalele de casă în mare pericol, în această perioadă a anului?

De ce sunt animalele de casă în mare pericol, în această perioadă a anului?
Publicat: 15.04.2014
Crinii sunt flori preferate pentru decorarea casei în perioada sărbătorilor de primăvară, dar se pot dovedi fatali pentru pisici. Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a emis o avertizare în această privinţă, prevenindu-i pe proprietarii de pisici să fie atenţi: aceste flori sunt extrem de toxice pentru feline şi pot duce la moartea acestora.

Unele pisici obişnuiesc să mestece sau să lingă plantele din locuinţă, dar, când e vorba despre crini, acest obicei se poate dovedi fatal animalelor. Mâncând doar câteva frunze sau lingând puţin polen de crin ajuns pe blana ei, o pisică poate dezvolta insuficienţă renală acută, care se poate dovedi mortală. Toate părţile acestor plante sunt considerate otrăvitoare. 

Primul simptom al intoxicaţiei este voma; în următoarele ore, pisica poate urina mai frecvent, după care urinarea încetează, ceea ce este un semn al insuficienţei renale. Alte semne ale otrăvirii sunt salivaţia abundentă, starea de slăbiciune şi pierderea poftei de mâncare.

Dacă pisica prezintă asemenea manifestări şi aveţi în casă crini, verificaţi dacă aceştia au frunze sau petale muşcate. Dacă bănuiţi că pisica s-a intoxicat cu aceste plante, duceţi-o imediat la veterinar, recomandă Melanie McLean, medic veterinar în cadrul FDA.

Pentru câini, crinii nu sunt otrăvitori în aceeşi măsură ca pentru pisici, dar pot cauza unele tulburări digestive, dacă sunt ingeraţi. 

În schimb, lăcrămioarele sunt toxice şi pentru câini.

Alte plante periculoase pentru animalele de casă sunt, după opinia specialiştilor FDA, unele plante de apartament ca Aloe vera şi Kalanchoe şi altele cultivate în grădină, precum speciile de Daphe, degetărelul şi tisa. 

Sursa: Live Science

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase