Home » D:News » „Selfita”, o boală psihică? Adevărul despre persoanele care sunt obsedate de acest tip de poze

„Selfita”, o boală psihică? Adevărul despre persoanele care sunt obsedate de acest tip de poze

Publicat: 07.04.2014
În ultima vreme, pe reţelele de socializare circulă o ştire potrivit căreia Asociaţia Americană de Psihiatrie a clasificat drept boală psihică obsesia unor persoane de a-şi face selfie-uri.

Potrivit unei ştiri publicate iniţial de The Adobo Chronicles, această boală nu are tratament, dar este necesară o terapie comportamentală pentru ameliorarea simptomelor.

Afecţiunea, numită „selfită”, se manifestă sub trei forme:

-selfită borderline: atunci când o persoană îţi face multe poze (cel puţin 3 pe zi) dar nu le publică pe reţelele sociale,

-selfită acută: când o persoană îşi face şi publică online cel puţin trei selfi-uri zilnic,

-selfită cronică: atunci când cineva îşi face mereu poze şi publică cel puţin 6 poze diferite zilnic pe reţelele de socializare.

Poate o să vi se pare greu de crezut această ştire. Ei bine, chiar este! Informaţia este de fapt inventată de redactorii de la The Adobo Chronicles, un site cunoscut pentru ştirile false pe care le publică.

Chiar dacă „selfita” este doar o glumă, psihologii atrag atenţia că obsesia pentru aceste poze poate ascunde tulburări psihice reale şi grave.

Persoanele care îşi fac frecvent selfie-uri sunt mai neîncrezătore în propriile forţe, au o părere proastă despre propriul corp şi nu sunt comunicative, se arată într-un studiu recent, realizat de psihiatrul David Veal.

El a studiat cazul unui adolescent, Danny Bowman, care pierdea zilnic câte 10 ore, în încercarea de a realiza un selfie perfect. El slăbise foarte mult şi nu mai mergea la şcoală, stătea doar în casă, nu mai comunica cu prietenii şi în cele din urmă a încercat să se sinucidă.

„Acesta a fost un caz extrem. Dar problema este serioasă, nu este vorba de vanitate aici, este o problemă de sănătate psihică şi poate duce la sinucidere în foarte mult cazuri”, a precizat Veal.

Sursa: Policy Mic,
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase