Pentru realizarea acestei cercetări s-a folosit testul Bechdel, un barometru al egalităţii de gen inventat de caricaturistul Alison Bechdel, şi au fost analizate 1.615 filme lansate între anii 1990 şi 2013. Astfel, au fost comparate numărul şi importanţa rolurilor feminine într-un film cu bugetul filmului şi evoluţia în box office.
Pentru a trece testul Bechdel, în filme trebuie să existe o scenă în care cel puţin două femei să aibă o conversaţie care nu implică bărbaţi.
Datele obţinute au arătat că filmele care au trecut testul Bechdel au avut încasări mai mari în box office, decât cele care au eşuat la acest test.
Câştigul mediu brut pentru un film care a trecut testul a fost de 2,68 de dolari pentru fiecare dolar cheltuit, în comparaţie cu 2,45 de dolari în cazul unui film care a picat testul. Cu toate acestea, bugetul mediu pentru filmele aprobate a fost cu 35% mai mic (31,7 milioane de dolari) decât cel al filmelor respinse (48,4 milioane de dolari), fapt care arată că producţiile în care predomină personajele masculine au nevoie de bugete mai mari.
Mulţumită filmelor în care predomină personajele feminine, precum „Regatul de gheaţă/ Frozen” (lungmetrajul de animaţie cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu peste 1 miliard de dolari), „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, „Divergent” şi „Amurg/ Twilight”, mai multe pelicule au trecut testul Bechdel, comparativ cu anii precedenţi. În medie, doar 53% dintre filme au trecut testul între 1970 şi 2013. Acest lucru ar putea fi atribuit numărului mic de femei care scriu, regizează, produc şi finanţează producţii la Hollywood.
Potrivit unui studiu realizat în 2013, numărul femeilor care ocupau un post de regizor era de 4,1%, 12,2% erau scenariste şi 20% au produs filmele situate în topul 100 al producţiilor cu cele mai mari încasări pe 2012.
Doar patru din cele nouă filme nominalizate anul acesta la premiile Oscar pentru cel mai bun lungmetraj au trecut testul Bechdel.
Drept urmare, au fost anumite voci care au cerut îmbunătăţirea testului, întrucât filmul „Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, care se conturează în jurul personajului dr. Ryan Stone, interpretat de Sandra Bullock, a picat testul, în timp ce pelicula „Ţeapă în stil american/ American Hustle” a trecut testul, datorită scenei dintre personajele interpretate de Jennifer Lawrence şi Elisabeth Rohm în care cele două discută despre lacul de unghii.