A fost numită Maşina Minune pentru că aparatul face aluzie la „minunea” înfăptuită de Iisus, care a transformat apa în vin la nunta din Caana.
Pentru a obţine vinul dorit, utilizatorul adaugă în aparat apă şi anumite incredinte (drojdie şi concentrat de struguri), alege tipul de vin şi porneşte Maşina Minune.
Procesul de fermentaţie durează doar 3 zile şi poate fi urmărit cu ajutorul unei aplicaţii gratuite disponibilă pe iOS şi Android. Aplicaţia va anunţa când este gata vinul.
Deşi nu au oferite detalii tehnice despre invenţia lor, creatorii aparatului, Kevin Boyer şi Philip James, au spus că acesta are în interior un fel de cameră de fermentaţie care poate asigura, la nevoie, chiar şi două stadii de fermentare a vinului. Proiectul are încă nevoie de finanţare, dar, când aparatul va fi lansat pe piaţă, va costa 500 de dolari.
Ingredinetele necesare pot fi cumpărate de pe site-ul Miracle Machine sau de pe Amazon şi vor costa aproximativ 2 dolari pentru a obţine o sticlă, în timp ce o sticlă obişnuită costă în jur de 20 de dolari.
Aparatul se va vinde împreună cu kituri speciale de concentrat de struguri, care vor asigura producerea unor tipuri diferite de vin.
Deocamdată sunt disponibile 6 tipuri: Cabernet Sauvignon şi Chardonnay din Napa Valley, Pinot Noir din Oregon, un amestec toscan din Italia, Sauvignon Blanc de Sonoma şi vin de Burgundia.
Compania vrea sa extindă oferta cu alte 10 tipuri de vin în curând. Există un singur dezavantaj al vinului produs în acest fel, spun inventatorii aparatului. O sticlă poate fi păstrată cel mult 2 săptămâni, pentru că îmbutelierea se face în prezenţa aerului.
Sursa: Daily Mail