Imagini incredibile capturate în Australia: un şarpe mănâncă un crocodil după o luptă grea (GALERIE FOTO)

03 03. 2014, 12:58

Incidentul ce a avut loc în Lacul Moondarra, în apropiere de muntele Isa, a fost capturat pe cameră duminică de locuitorii din regiune.

Şarpele ce măsura aproximativ 3 metri, despre care se crede că era un piton, s-a înfăşurat în jurul crocodilului în timp ce se zbăteau în apă.

Ulterior, şarpele a adus crocodilul la mal şi l-a mâncat.

Tiffany Corlis, o scriitoare din regiune, a observat lupta şi a realizat următoarele fotografii:

„A fost incredibil”, a declarat pentru BBC. „Am văzut şarpele luptându-se cu crocodilul. Îl învârtea ca să îl poată apuca mai bine, apoi s-a încolăcit în jurul picioarelor crocodilului ca să-l ţină locului”, a relatat Corlis.

„Lupta a început în apă. Crocodilul încerca să-ţi ţină capul deasupra nivelului apei, iar şarpele se încolăcea în jurul său”, a mai spus Corlis.

„După ce crocodilul a murit, şarpele s-a descolăcit, a venit în faţă şi a început să mănânce crocodilul începând de la faţă”, a concluzionat martora.

Corlis afirmă că şarpelui i-au trebuit aproximativ 15 minute pentru a mânca crocodilul.

Şarpele era „cu siguranţă sătul” atunci când a terminat de mâncat, a declarat scriitoarea. „Nu ştiu unde s-a dus după aceea, căci noi am plecat, gândindu-ne că nu ar fi o idee bună să mai rămânem prin zonă”, a mai spus Corlis.

Un alt martor, Alyce Rosenthal, a declarat pentru mass-media din localitate că cele două animale s-au luptat preţ de cinci ore. La final, ele păreau epuizate, a mai spus Rosenthal.

„Nu e ceva ce vezi în fiecare zi”, a mărturisit ea.

Pitonii îşi ucid prada prin strangularea animalului, încolăcindu-se mai tare în jurul trupului acestuia pe măsură ce el expiră.

Acest lucru provoacă decesul prin sufocare sau prin insuficienţă cardiacă, permiţând ulterior pitonului să-şi înghită victima în întregime. Mulţi şerpi au fălci flexibile care le permit să înghită prăzi de câteva ori mai mari decât propriul trup.

Un studiu publicat în 2012 în jurnalul Biology Letters sugera că şerpii pot simţi pulsul victimei lor, abandonând strânsoarea atunci când acesta înceta să mai fie perceput, permiţându-le astfel să nu consume mai multă energie decât este strict necesar.

Statul australian Queensland găzduieşte unii dintre cei mai periculoşi şerpi din lume şi totodată crocodili de apă sărată.

Surse: BBC News, ABC, Courier Mail / Foto: Tiffany Corlis