Aplicaţia stabileşte o vârstă medie a prietenilor tăi căsătoriţi şi realizează un grafic al distribuţiei vârstelor, care formează o curbă de forma unui clopot, cu curbura în sus, având în punctul cel mai înalt vârsta medie.
De vreme ce, probabil, eşti prieten pe Facebook cu multe persoane de vârstă apropiată de a ta, această analiză identifică, în teorie cel puţin, dacă ai trecut sau nu de punctul în care mulţi dintre cei din generaţia ta au început să se căsătorească. Pentru unii funcţionează mai bine, pentru alţii – mai puţin precis.
Aplicaţia consideră drept “căsătorit” pe oricine se declară, pe Facebook, ca fiind “căsătorit”, “logodit”, implicat într-un “parteneriat casnic” sau “uniune civilă”.
Redactorii publicaţiei TIME, care a lansat aplicaţia, afirmă că sunt conştienţi de faptul că adesea oamenii folosesc în mod neserios acest status, dar că, datorită distribuţiei specifice a vârstelor pe grafic, câţiva astfel de “glumeţi” nu vor afecta semnificativ graficul.
Aplicaţia ia în considerare doar acei prieteni care şi-au făcut publică data naşterii, inclusiv anul. În cursul testării aplicaţiei, TIME a constatat că, în medie, cam 25% dintre profilurile de Facebook ale prietenilor unui utilizator conţin data completă a naşterii, dar cifra variază de la un utilizator la altul.
Multe persoane care nu sunt implicate într-o relaţie serioasă pur şi simplu nu declară niciun status privind relaţia. Aceste persoane nu pot fi diferenţiate de cele care sunt căsătorite, dar nu declară acest lucru pe Facebook. Ca urmare, procentul prietenilor căsătoriţi pe care îi înregistrează aplicaţia este probabil mai mic decât cifra reală, dar diferenţa nu este semnificativă, cred creatorii aplicaţiei.
Aplicaţia propusă de TIME poate fi găsită aici.
Sursa: TIME Tech / Foto: Hepta