În Biblie apar multe menţionări ale personajelor care merg pe cămile prin deşert. Printre ei se numără Avraam, Iacov şi Iosif, eroii Vechiului Testament.
Acest lucru ar fi fost imposibil, cred arheologii din Israel, pentru că aici aceste animale au fost domesticite abia în secolul al IX-lea î.e.n., adică mult după evenimentele menţionate în textele biblice, scrie Daily Mail.
Asta înseamnă că Biblia nu poate fi considerată un document istoric, ci este probabil o compilaţie de texte redactate cu mult după întâmplările descrise în ele, declară Erez Ben-Yosef, de la Universitatea din Tel Aviv.
Echipa lui de arheologi a găsit cele mai vechi oase de cămilă din Israel, care datează din secolul al IX-lea î.e.n. Prin comparaţie, personajele biblice Avraam şi Iacov ar fi trăit între anii 2.000-1.500 î.e.n.
Iniţial, istoricii credeau că aceste animale au fost domesticite în Peninsula Arabică în jurul anului 2.000 î.e.n. Cu toate acestea, cele mai vechi oase găsite sunt mult mai recente. Le separă sute de ani de epoca în care ar fi trăit regele David sau strămoşii lui, potrivit Bibliei.
Cămilele au fost folosite pentru transport şi pentru negoţ, oamenii putând ajunge astfle din Israel în ţări exotice îndepărtate, unde nu ar fi avut cum să mergă altfel. Aceste animale sunt mult mai rezistente ca măgarii sau catârii, care erau folosiţi înainte.
Sursa: Daily Mail