Cum ar fi dacă alimentele naturale ar avea listă de ingrediente? (GALERIE FOTO)
Adesea, comercianţii profită de acest lucru, întărindu-le consumatorilor credinţa că substanţe chimice create de om sunt mai rele decât cele ce se găsesc în fructe şi legume.
De fapt, toate alimentele sunt create din substanţe chimice, fie că vorbim de alimentele procesate sau de cele crescute în grădină.
Profesorul de chimie James Kennedy, din Australia, a dorit să spulbere mitul potrivit căruia substanţele chimice sunt dăunătoare. Aşa că, el a creat o listă de ingrediente pentru produsele naturale precum bananele, cu scopul de a ne arăta că există o mulţime de substanţe chimice în alimentele neprocesate.
„Oamenii din publicitate au tendinţa de a folosi cuvinte precum «pur» sau «simplu» pentru a descrie produsele «naturale», însă greşesc. Ca profesor de chimie, am vrut să înlătur frica de «chimicale» pe care o au mulţi oameni şi să demonstrez că natura evoluează compuşi, mecanisme şi structuri care sunt mult mai complicate şi mai imprevizibile decât orice am putea produce noi acum în laborator”, a declarat Kennedy.