În Australia, rezidenţii mai multor oraşe din nord-estul statului Queensland nu se pot bucura de razele soarelui aşa cum se cuvine din cauza mirosului puternic care vine de la miile de lilieci morţi care zac pe pământ.
Se estimează că în weekendul care a trecut, 100.000 de lilieci au căzut din cer ca seceraţi, unii dintre ei decedând pe loc.
Vinovate par să fie temperaturile foarte ridicate din această perioadă care au afectat animalele sensibile. „Când temperaturile cresc peste 43 de grade Celsius, ei pur şi simplu cad. Ei mor într-un mod oribil şi crud”, a declarat Louis Saunders, care lucrează la un centru pentru conservarea animalelor.
Pe de altă parte, mirosul animalelor moarte îi afectează serios pe localnici.
Consiliul Regional al Scenic Rim, la vest de Brisbane, a organizat o acţiune de colectare a aproximativ 2.000 de rămăşiţe de liliac.
Rezidenţii din aproprierea regiunii Boonah’s Athol Terrace au declarat că se confruntă cu mirosul insuportabil de patru zile. De asemenea, sute sute de lilieci morţi plini de viermi se afle pe crengile copacilor.
Localnicii sunt sfătuiţi să nu atingă liliecii, pentru că riscă să fie zgâriaţi sau muşcaţi, lucru care ar putea duce la infectarea cu Lyssavirus, un gen de virusuri din care face parte şi cel al turbării.
Una dintre cele 16 persoane care au primit tratament antiviral a declarat că a fost zgâriată de un liliac aflat încă în viaţă în timp ce curăţa un arbore plin de animale moarte.
Acum nu este pentru prima dată când are loc un astfel de scenariu demn de un film al lui Hitchcock. Anul trecut, tot în luna ianuarie şi tot din cauza temperaturilor crescute, în oraşul Shoalhaven mii de vulpi zburătoare cu capul cenuşiu au decedat.
Sursa: The Week