Home » D:News » Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)

Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)

Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)
Publicat: 05.11.2013
Artistul John Knuth dă naştere unor opere de artă aparte. Mai exact el hrăneşte muşte cu o vopsea pe care, ulterior, animalele o regurgitează pe o pânză.

Aşa cum este de aşteptat, în studioul în care lucrează Knuth se găsesc zeci de muşte care iau parte la naşterea unei opere de artă. Pentru un singur tablou el are nevoie de ajutorul a mai bine de 50.000 de muşte. 

Hrănindu-le cu un amestec de vopsea, apă şi zahăr, el spune că profită de sistemul digestiv unic al muştelor pentru a crea adevărate opere de artă. 

„Am devenit interesat de modul în care muştele răspândesc boli şi cum acest procedeu mă poate ajuta să creez artă. Ştiam că răspândesc bolile prin sistemul lor digestiv, însă nu eram sigur de modul în care funcţiona acest proces biologic. Aşa că am aflat mai multe lucruri legat de asta şi am descoperit că în timpul procesului de hrănire, muştele lasă nişte urme care, de fapt, nu sunt altceva decât vomă. Aşa că am experimentat diferite moduri prin care să creez tablouri cu vomă de muşte”, a declarat Knuth. 

Din cauză că muştele nu pot mesteca, ele sunt nevoite să regurgiteze salivă şi materiale parţial digerate peste hrana pe care urmează să o mănânce. Astfel, ele transformă alimentele în lichid cu scopul de a le putea îngurgita. În urma acestui proces rămân urme de vomă. 

Cele mai mari pânze ale lui Knuth au 180 pe 120 centimetri şi sunt expuse la Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles (MOCA).

„Când am început, am hrănit muştele cu cheeseburger de la McDonald’s şi produse de la Taco Bell, iar acest lucru m-a făcut să mă gândesc că picturile sunt un microcosmos pentru Los Angeles. Pe măsură ce am lucrat mai mult cu muştele, a început să îmi placă modul în care le puteam face să creeze ceva dincolo de natura lor”, a mai explicat Knuth. 

Sursa: News.com.au
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase