Datorită poziţionării sale, locul este ideal pentru observaţii astronomice. Aşa se face că acum el găzduieşte Observatoarele Manua Kea care sunt utilizate pentru cercetări dincolo de spectrul electromagnetic, urmând ca, în curând, aici să fie amplasat cel mai mare telescop optic din lume.
Pe lângă faptul că observatoarele de aici contribuie în lupta pentru aflare cât mai multor informaţii noi în materie de astronomie, ele sunt un subiect potrivit pentru un timelapse, mai ales dacă ne gândim cât de mult se aseamănă peisajul de aici cu cel din Star Wars.
Tocmai de aceea, fotograful Sean Goebel a petrecut şapte zile şi nopţi surprinzând observatoarele sub cerul liber. Clipul este cu atât mai impresionant cu cât noaptea se pot observa laserele care ţintesc spre cer.
„Laserele sunt reale, ele sunt folosite pentru sisteme optice adaptive; aşa cum valuri de căldură care ies din asfaltul încins fac ca lucrurile aflate în depărtare să pară neclare, vânturile din atmosferă fac ca detaliile fine ale stelelor să devină neclare. De aceea, laserele sunt folosite pentru a urmări aceste turbulenţe atmosferice”, a declarat Goebel.
Sursa: The Verge