Noul tip de bere a fost creat de compania Dogfish Head din statul american Delaware, în colaborare cu ILC Dover, o altă companie locală, renumită pentru faptul că a creat costumele purtate de astronauţii americani în timpul misiunilor din seria „Apollo”.
Potrivit creatorilor săi, Celest Jewel are o aromă de „malţ cleios, pâine prăjită, caramel fin” şi „un uşor gust de ierburi amărui”.
Praful lunar conţine în principal minerale şi sare, ajutând procesul de fermentare a drojdiei, oferind totodată „o aromă telurică subtilă, dar complexă”.
Berea Celest Jewel are o concentraţie de alcool de 5%. Cutiile cu bere sunt comercializate alături de o serie de suporturi fabricate dintr-un material folosit la confecţionarea costumelor de astronauţi.
Învelişul extern al acestor suporturi include un tip de ţesătură albă deosebit de rezistentă (Gore-Tex), iar învelişul interior este protejat printr-o altă ţesătură rezistentă, confecţionată din Nomex şi Kevlar.
Culoarea acestora limitează absorbţia de energie solară. Ţesătura Nomex asigură protecţia ignifugă, iar stratul de Kevlar previne deşirarea ţesăturii.
Toate materialele folosite la fabricarea acestor suporturi rezistă la condiţiile vitrege din spaţiu – temperaturi care oscilează între +156 grade Celsius şi -156 grade Celsius -, impactul cu un micrometeorit care se deplasează cu viteza de 18 kilometri pe secundă, radiaţii solare şi vidul cosmic.
Berea Celest Jewel este comercializată deocamdată doar în Statele Unite, fiind inclusă în meniul barului pe care compania Dogfish Head îl deţine în localitatea Rehoboth Beach din Delaware.
Aceeaşi companie a creat în trecut şi alte sortimente insolite, precum Chicha – pe bază de porumb şi salivă -, Midas Touch – care include sedimente găsite în vasele cu băuturi descoperite în mormântul regelui Midas, găsit pe teritoriul actual al Turciei -, dar şi Chateau Jiahu – conţinând ingrediente asemănătoare acelora dintr-o băutură veche de 9.000 de ani, găsită lângă un dig din China.