Noul studiu susţine că între 30 şi 40 de procente din cuplurile zilelor noastre dorm în paturi diferite. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Ryerson, din Toronto, sunt de părere că acest obicei nu afectează relaţia, ci ajută cuplul aducând beneficii.
„Oamenii spun că dorm mai bine împreun, însă atunci când le monitorizăm creierii…constatăm că ei sunt treziţi mereu de zgomotul şi mişcările celuilalt partener. Dormitul împreună crează multe probleme”, susţine autorul studiului, Colleen Carney.
Mai exact după ce le-au scanat creierii participanţilor la studiu, oamenii de ştiinţă au constatat că indivizii care dormeau împreună cu partenerii nu ajungeau să intre în fazele de somn profund. În schimb, cuplurile care dormeau separat aveau parte de un somn mai bun şi au o relaţie mai bună.
De asemenea, Carney a explicat şi că în ciuda credinţei populare că doar cuplurile nefericite dorm separat „oamenii pot avea relaţii foarte bune şi foarte sănătoase chiar şi atunci când dorm separat. Mai mult, unele cupluri, care sunt gata să divorţeze şi încep să doarmă separat ar putea să refacă relaţia tocmai datorită acestui obicei nocturn”.