Mai mult, pentru că Marshburn urma să rateze Crăciunul, familia i-a pregătit mai mulţi ciorapi decorativi umpluţi cu mici cadouri.
Astronauţilor li se permite să aducă cu ei pe ISS obiecte personale a căror greutate însumată să nu depăşească 1,5kg. Printre aceste bunuri, nu de puţine ori se numără şi obiecte ciudate. Iată câteva dintre cele mai bizare şi surprinzătoare lucruri care s-au aflat sau se află pe ISS.
1. Prăjitură cu fructe
Comandantul Chris Hadfield şi Marshburn au descoperit ceva neobişnuit în camera cu provizii: o prăjitură cu fructe.
„Avem un loc pentru lucruri solicitate în plus, dar nu am cerut aşa ceva. Cine ar cere aşa ceva vreodată? Am gustat din ea şi era grozavă. Aroma şi textura era fantastică. Am mâncat din ea pentru aproape o săptămână”, a declarat Marshburn.
2-4. Chitară, Ukulele şi pian electric
Cu atât de multe instrumente, este de mirare că nu s-a format şi o trupă la bordul ISS. Deşi, Hadfield a filmat recent primul videoclip din spaţiu, când a cântat melodia lui David Bowie, „Space Oddity” la chitară, pianul şi chitara ukulele au rămas neatinse de aproximativ 10 ani, de când stau pe ISS.
5. Lego
Unii astronauţi preferă să îşi ocupe timpul liber cu Sudocku, însă astronautul japonez Satoshi Furukawa preferă Lego-ul. În 2012, în timpul şederii sale pe ISS, el a realizat o replică a ISS din piese de Lego. Deşi asamblarea pieselor este mai dificilă în spaţiu, decât pe Pământ, Furukawa a izbutit ca pe lângă replica ISS să mai realizeze şi alte precum cea a roverului de pe Marte şi a Telescopului Spaţial Hubble.
6. O cutie de decoraţiuni pentru Crăciun
Pentru a aduce spiritul Crăciunului în spaţiu, cosmonauţii ruşi au adus pe ISS o cutie cu decoraţiuni. „Este important să celebrăm sărbătorile, atât pentru a uni echipa, cât şi pentru a reîmprospăta corpul”, a declarat Marshburn.
7.O bibliotecă
De fapt, „biblioteca” este o cutie veche ce pluteşte într-un colţ undeva pe ISS şi în care se găsesc şase romane pe care odată ce s-au întors acasă, astronauţii nu le-au mai luat cu ei. În caz că vă întrebaţi de ce sunt atât de puţine cărţi, Marshburn a explicat că pe ISS timpul liber este foarte limitat, iar extenuarea îi împiedică să şi-l petreacă citind.