Anul acesta, Bangkokul a surclasat capitala londoneză, destinaţia numărul unu din 2012, cu mai puţin de un procent.
Unul dintre motivele care explică succesul Bangkokului este acela că turismul din Asia de Sud-Est a devenit foarte popular în rândul oamenilor din pătura superioară a clasei mijlocii. Unsprezece din cele douăsprezece oraşe care au înregistrat cea mai mare creştere în ceea ce priveşte „conectivitatea aeriană” – măsură ce cuprinde numărul de conexiuni aeriene cu alte oraşe şi numărul de zboruri ale fiecărei conexiuni – sunt localizate la est şi sud de Istanbul, ceea ce reflectă dezvoltarea Asiei şi importanţa ei în ceea ce priveşte destinaţiile de afaceri.
Se preconizează că în acest an, în Bangkok vor veni 15,96 milioane de vizitatori şi este pentru prima dată când un oraş din Asia se află în topul Global Destinations Cities Index. Următoarele în acest top, anul acesta, vor fi Londra cu 15,96 milioane de turişti şi Parisul cu 13,92 milioane.
Cu toate acestea, în timp ce Bangkokul se mândreşte cu noul titlu, în partea cealaltă a lumii, New York-ul va încasa cei mai mulţi bani de la turişti, chiar dacă va cu 4.46 milioane de turişti mai puţin. Mai exact, se estimează că în 2013, turiştii care merg în Big Apple vor cheltui 18,6 miliarde de dolari.
Între timp, Tokyo îşi păstrează reputaţia pentru cel mai scump oraş din lume, având în vedere că, în medie, un turist cheltuieşte aici aproximativ 2.200 de dolari.
Sursa: Time