Cu această ocazie, mai multe companii şi-au prezentat cele mai avansate tehnologii şi proiecte la care lucrează. Regina Dugan, vicepreşedinte în cadrul departamentului de tehnologii avansate de la Motorala, a dezvăluit câteva dintre iniţiativele inedite la care lucrează compania sa. Mai întâi, Dugan a etalat un prototip al unui tatuaj electronic pe care îl purta pe braţ. „Adolescenţii din ziua de astăzi nu mai vor să poarte un ceas, dar ar putea să poarte un tatuaj doar pentru a-şi enerva părinţii”, a comentat Dugan.
O altă tehnologie prezentată în cadrul conferinţei a fost o pastilă concepută de Proteus Digital Health care, după ce este înghiţită, este alimentată de acidul din stomac. După ce a fost ingerată, pilula generează un semnal de 18 biţi din interiorul corpului, transformând trupul unei persoane într-un „token de autentificare” ce poate fi folosit pe post de „parolă”. Dugan a supranumit invenţia „vitamina autentificării”. Pastila Proteus este deja aprobată de autorităţile americane.
Aceste două invenţii ilustrează o nouă tendinţă în industrie – „tehnologiile purtabile” (wearable technology). „Există numeroase probleme în ceea ce priveşte tehnologiile purtabile. Dispozitivele electronice sunt rigide şi butucănoase, iar oamenii sunt moi şi cu multe linii curbe. Aşadar, este vorba despre o nepotrivire de formă”, a comentat Dugan.
Iată cum funcţionează pilula care transformă corpul unei persoane într-o parolă:
Sursa: The Verge