Geanta ta are mai mulţi microbi decât vasul de toaletă: colonia de bacterii pe care o luăm zilnic cu noi
Deşi studiul a fost realizat de o companie care produce şerveţele umede şi alte dezinfectante, şi alţi oameni de ştiinţă, printre care şi Charles Gerba de la Universitatea Arizona, au conformat că „aproximativ o treime din genţi au bacterii fecale pe ele”. Cercetările realizate de Gerba au scos la iveală faptul că partea exterioară şi mai ales fundul genţii este locul cel mai populat de bacterii, deoarece femeile au tendinţa de a-şi lăsa poşetele pe jos, chiar şi în baie.
Studiul realizat în Marea Britanie, în schimb, a concluzionat că foarte multe bacterii se găsesc pe mânerele genţilor, în timp ce în interiorul poşetei se găsesc la fel de mult bacterii ca în vasul de toaletă.
Desigur, bacteriile se găsesc peste tot în jurul nostru şi mulţi dintre microbi ne ajută să ne menţinem sistemul imunitar puternic. Cu toate acestea, nu este exclus ca în geanta ta să îşi facă loc adevărate pericole precum norovirusul.
De aceea, este bine să ne asigurăm că genţile noastre sunt curate şi că nu favorizează formarea coloniilor de bacterii. Dar cum facem asta?
1. Lăsăm geanta cât mai mult deschisă pentru a îndepărta umezeala.
2. Ştergem periodic mânerele şi exteriorul genţii cu şerveţele umede.
3. Golim geanta săptămâna,l îndepărtăm lucrurile care nu ne sunt utile şi ştergem interiorul cu un şerveţel umed.
4. Nu lăsăm niciodată alimente în genată.
Sursa: Today