La 105 ani, o femeie dezvăluie secretul longevităţii sale: răspunsul este surprinzător
Pearl Cantrell din Richland Springs, Texas, tocmai şi-a sărbătorit ziua de naştere printr-o petrecere ce a durat trei zile şi unde au venit peste 200 de invitaţi.
„Iubesc baconul, mănânc în fiecare zi. Tot ce pot să spun este că nu mă simt atât de bătrână pe cât sunt”, a declarat „femeia bacon”, aşa cum a fost poreclită Pearl. De asemenea, ea a mai adăugat că dacă ar putea ar mânca bacon la fiecare masă.
Dar oare baconul este chiar atât de benefic pentru sănătate?
Se pare că există dovezi ştiinţifice care vin să susţină afirmaţiile lui Pearl. Secretul pare să fie moderaţia. Consumul zilnic a 20 de grame de carne roşie pare să prevină aproape 3% din decesele premature înregistrate în decursul unui an. Concluzia a aparţinut oamenilor de ştiinţă după ce au analizat obiceiurile legate de consumul de carne ale unui eşantion de 500.000 de indivizi din 10 ţări europene. Cu toate acestea, consumul ridicat de carne roşie a fost asociat cu o rată crescută a mortalităţii.
Sursa: Medical Daily