Împreună cu colegii săi, Katri Raikkonen, de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au realizat un studiu pe mei bine de 300 de femei însărcinate pe care le-au rugat să noteze nivelul de stres cu care se confruntau şi consumul de ciocolată.
După naştere, cercetătorii au căutat o asociere între cantitatea de ciocolată consumată de mama şi comportamentul bebeluşului. La 6 luni după naştere, cercetătorii le-au rugat pe mame să noteze comportamentul copiilor în funcţie de diferite reacţii precum frica, râsul, zâmbetul şi alte competenţe sociale.
Rezultatele au arătat că bebeluşii născuţi de mame care mâncaseră zilnic ciocolată în timpul sarcinii, erau mai activi şi aveau reacţii pozitive, comparativ cu ceilalţi copii.
De asemenea, copiii născuţi de mame care declaraseră un nivel crescut de stres şi care consumaseră în fiecare zi ciocolată se temeau mai puţin de lucruri noi, spre deosebire de copiii ale căror mama fuseseră stresate şi care nu consumaseră ciocolată.
Specialiştii au explicat că efectul întâlnit la bebeluşi poate fi explicat prin faptul că substanţele chimice din ciocolată asociate cu inducerea unei stări pozitive au fost transmise de la mamă la făt.
Sursa: Daily Mail