Cercetătorii de la Universitatea Sf. Andrews au analizat impactul pe care l-a avut consumul de fructe şi legume asupra culorii pielii. Astfel, ei au creat un studiu în care au fotografiat o serie de subiecţi înainte şi după perioada de cercetare.
Rezultatele au demonstrat că un consum crescut de legume şi fructe duce la o colorare uşoară a pielii.
Specialiştii au calculat că aproximativ 232 de grame de legume şi fructe, consumate zilnic, sunt suficiente pentru a ne face să părem sănătoşi, în timp ce aproximativ 264 de grame fac ca persoana în cauză să pară mai atrăgătoare.
Într-un al doilea proiect, un grup de voluntari a fost rugat să noteze cât de atrăgătoare le păreau chipurile din fotografii. Cei cu o „strălucire sănătoasă” au fost percepuţi ca fiind mai atrăgători.
Responsabilă pentru acest efect pare să fie carotenoida, pigmentul prezent în produsele vegetale portocalii-roşii, precum morcovii sau cartofii dulci. Există câteva sute de carotenoide, dar beta-carotenul şi licopenul sunt unele dintre cele mai studiate tocmai pentru că s-a constatat că aduc numeroase beneficii sănătăţii.
Sursa: Daily Mail