Video-ul a fost creat prin combinarea a mii de imagini obţinute se sonda spaţială MESSENGER (Mercury, Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging).
Inginerii NASA au modificat culoarea planetei, care în mod normal este maro, astfel încât să poată arăta mai bine relieful, craterele noi şi pe cele vechi. Specialiştii au utilizat opt filtre de culoare pentru a accentua variaţiile reale de culoare.
„Acest mod de redare a planetei surprinde atât diferenţele de compoziţie, cât cele legate de durata în care materialele au fost expuse la suprafaţa lui Mercur”, a explicat agenţia spaţială.
Razele formate în jurul craterelor tinere sunt prezentate în nuanţe de albastru deschis sau alb, în timp ce zonele colorate în albastru închis reprezintă o unitate geologică a crustei lui Mercur, cunoscută sub numele de material cu reflecţie scăzută şi considerată a fi bogată în minerale negre.
Zona circulară destul de întinsă observată în emisfera nordică este bazinul Caloris, al cărui interior este alcătuit din sol vulcanic mai tânăr., în timp ce punctele mici şi portocalii de pe suprafaţa lui Mrecurs sunt materiale aduse la suprafaţă de exploziile vulcanice.
Sursa: Daily Mail