Home » D:News » Toate cele 39 de specii de păsări ale paradisului surprinse pentru prima dată într-o singură filmare (VIDEO)

Toate cele 39 de specii de păsări ale paradisului surprinse pentru prima dată într-o singură filmare (VIDEO)

Publicat: 08.02.2013
Păsările paradisului sunt unele dintre cele mai uimitoare exemple ale evoluţiei din regatul animal. Pe lângă penajul fabulos, ele au cântece şi dansuri uluitoare prin care atrag partenerii. Acum, mulţumită specialiştilor de la Laboratorul de Ornitologie Cornell şi echipei National Geographic, toate cele 39 de specii de pasărea paradisului din selva din Noua guinee, au fost filmate în plină glorie.

Pentru realizarea cestor imagini unice, a fost nevoie de 18 expediţii realizat de-a lungul a 8 ani. Mai exact, fotografii au petrecut 544 de zile pe teren, au construit 109 ascunzători şi au realizat 39,568 fotografii. 

Este greu de înţeles cât de mult efort a fost depus pentru producerea unui astfel de video de câteva minute, 8 ani de mers prin junglă şi aşteptând ore întregi ascuns într-o cutie în speranţa ca o pasăre să apară. 

În video-ul postat mai jos puteţi urmării toate cele 39 de specii în toată splendoarea lor.

Următoarele două video-uri prezintă efortul făcut de echipa de exploratori în cei 8 ani în care au căutat să surprindă păsările.

Sursa: Motherboard

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase