Studiul a fost realizat de cercetătorii Stony Brook University, din New York, care au măsurat cantitatea de emisii UV şi au analizat învelişul de substanţă luminiscentă (care ar trebui să conţină radiaţii UV) al becurilor. De asemenea, ei au comparat efectele becurilor economice fluorescente asupra celulelor pielii umane cu efectele produse de becurile incandescente. Rezultatele au arătat că în fiecare bec studiat, această substanţă luminiscentă era deteriorată, emiţând radiaţii.
Celulele umane din piele s-au dovedit a fi afectate atunci când au fost expuse la becuri economice. În schimb, expunerea pielii sănătoase la becuri incandescente nu a avut efecte negative.
„Rezultatele au arătat că ele pot iniţia distrugerea celulelor”, a declarat unul dintre autorii studiului, Marcia Simon. „De asemenea, pot determina apariţia cancerului de piele în forma sa mortală şi anume melanoma”, a adăugat Rebecca Tung.
Mai mult, cercetătorii sunt de părere că aceste becuri pot determina îmbătrânirea prematură.
Becurile economice incandescente pot conţine mercur, element chimic care este asociat cu probleme de sănătate, precum leziuni ale nervilor şi defecte la naştere.
Pentru că becurile incandescente au fost interzise în favoarea celor economice fluorescente, O soluţie, pentru consumatori, ar fi utilizarea becurilor cu LED.
Sursa: Medical Daily