Roboy este creat de peste 40 de ingineri, fiind un robot cu tendoane care este modelat după structura umană, ceea ce înseamnă că va avea o eleganţă asemănătoare cu cea a unui corp uman.
Maşina va fi considerată un „robot utilitar”, adică va executa servicii în mod independent în folosul oamenilor. De asemenea, Roboy va împărţi spaţiul de lucru cu oamenii. Fiind dotat cu „soft skin” (piele moale), un strat de material care îi va face „mai sigur şi mai plăcut”, robotul nu va reprezenta o ameninţare la adresa oamenilor alături de care va lucra.
În prezent, roboţii utilitari sunt folosiţi pentru o gamă largă de servicii printre care supraveghere şi curăţare atât în gospodării, cât şi în spitale şi aziluri. Având în vedere că populaţia globului îmbătrâneşte, acest gen de roboţi vor putea să ajute la asigurarea autonomiei persoanelor în vârstă.
Acum cinci luni, când a fost lansat proiectul, oamenii de ştiinţă din cadrul Al Lab au stabilita ca unul dintre obiective să fi crearea lui Roboy în doar 9 luni. Prin urmare, aşteptăm ca pe 8-9 martie 2013 să-l vedem în premieră pe „unul dintre cei mai avansaţi roboţi umanoizi”.
Sursa: Kurzweilai