Leonidele sunt vizibile în fiecare an, apărând ca „stele căzătoare” ce par să radieze din zona constelaţiei Leu. Meteoriţii devin vizibil atunci când Terra intră în calea resturilor cometei Tempel-Tuttle, care trece prin interiorul sistemului solar la fiecare 33 de ani.
Anul acesta, meteoriţii au fost mai vizibili decât de obicei datorită Lunii, care se afla în creştere (astfel că nu lumina foarte tare) şi care a apus înainte ca punctul radiant al Leonidelor din Leu să urce pe cer.
Scott Tully, un fotograf din Connecticut, a surprins o imagine spectaculoasă a meteoriţilor în dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 5:
Alt observator pasionat, Mike Hankey din Freeland, Maryland, a reuşit la rândul său să fotografieze Leonidele înaintea răsăritului:
Dacă aţi ratat Leonidele, nu vă îngrijoraţi! Luna viitoare, în zilele de 13 şi 14 decembrie, curentul meteoric al Geminidelor se anunţă chiar mai spectaculos decât acesta. Specialiştii estimează că Geminidele vor avea un maxim de 10 ori mai puternic decât cel al Leonidelor.
Sursa: LiveScience