Oamenii de ştiinţă s-au hotărât să testeze capacităţile gamerilor oferindu-le instrumente medicale virtuale.
În studiu au fost utilizate maşini care reproduc proceduri chirurgicale precum sutura şi alte sarcini asemănătoare. Competenţa fiecărui iubitor de jocuri pe calculator a fost măsurată în funcţie de 20 de parametri care calculau modul în care erau manipulate maşinile, gradul de presiune exercitată asupra obiectelor şi braţelor mecanice şi modul în care coordona braţele cu vederea.
Comparând rezultatele obţinute de elevii din liceu, care se jucau, în medie, 2 ore pe zi, cu cei de la colegiu, care se jucau 4 ore pe zi, s-a constatat că cei de la liceu s-au descurcat mult mai bine.
Într-o altă fază a studiului, oamenii de ştiinţă au supus participanţii la un alt tip de teste comparative în care au fost rugaţi să efectueze simulări fără ajutorul maşinilor robotizate. Astfel subiecţii au fost nevoiţi să dea dovadă de abilităţi cognitive pentru a putea finaliza sarcinile. La această etapă a studiului, cele mai bune rezultate le-au avut chirurgii rezidenţii.
Rezultatele sugerează că următoarele generaţii de chirurgi ar putea beneficia de antrenamente speciale pentru a-şi dezvolta aceste capacităţi.
Sursa: Dvice