A fost identificat un aliment important care sporeşte riscul de cancer mamar
Majoritatea studiilor asupra cancerului mamar au fost efectuate asupra femeilor albe”, a explicat autoarea studiului, Dr. Elisa Bandera, epidemiolog la Cancer Institute of New Jersey
Cercetarea a inclus 976 de femei de culoare şi 873 de femei albe care sufereau de cancer la sân şi alte 1.165 de femei de culoare şi 865 de femei caucaziene fără cancer.
Studiul a arătat că femeile albe care consumau carne, mai ales înainte de a atinge menopauza, prezentau un risc sporit de a suferi de cancer de sân. În schimb, cercetătorii au fost surprinşi să descopere că în rândul femeilor de culoare consumul de carne nu sporea riscul de a dezvolta cancer mamar.
„Cercetarea noastră reprezintă un argument în plus în favoarea restricţionării cantităţii de carne albă şi roşie consumată de femeile caucaziene pentru a reduce riscul de cancer mamar. Institutul American pentru Cercetări asupra Cancerului recomandă limitarea consumului de carne roşie la mai puţin de 500 de grame săptămânal”, a declarat Urmila Chandra, coautor al studiului.
Conform analizei specialiştilor de la National Cancer Institute, se estimează că 226.870 de femei vor dezvolta cancer mamar în 2012. Printre factorii de risc pentru această afecţiune se mai numără sexul, vârsta, ciclul menstrual şi anumite mutaţii genetice.
Sursa: Medical Daily