În prezent, Koshik are un vocabular format doar cinci cuvinte: annyong (bună!), anja (stai jos), aniya (nu), nuo (întinde-te) şi choah (bine).
„Unele dintre cuvinte reprezintă comenzi pe care el trebuie să le urmeze, în timp ce pe altele le primeşte (de la îngrijitori) ca feedback. Avem toate motivele să credem că înţelege sensul cuvintelor. Doar că atunci când rosteşte cuvintele, el nu pare să le adreseze drept comenzi, sau cel puţin atunci când spune «întinde-te», nu se supără dacă nu îi ascultăm sfatul”, a declarat Tecumseh Fitch, profesor de biologie cognitivă, de la Universitatea din Viena.
Pentru a demonstra că elefantul imită cuvintele auzite la îngrijitori, le-au cerut unor vorbitori nativi de coreeană să ascute înregistrări cu vocea lui Koshik şi să scrie dacă înţeleg vreun cuvânt. La final s-a constat că, de fiecare dată când Koshik rostea cuvinte din vorbirea umană, participanţii la studiu le puteau înţelege.
De asemenea, cercetătorii au realizat analize computerizate pentru a studia structura sunetelor emise de Koshik. Astfel s-a constatat că sunetele lui sunt foarte diferite de apelurile obişnuite ale elefanţilor.
Având în vedere că, în loc de buze, elefanţii au trompă, vorbirea, în cazul lor, nu este tocmai un lucru obişnuit sau uşor. Koshik vocalizează cu trompa în gură, modulându-şi tractul vocal pentru a se potrivi caracteristicilor vorbirii umane.
De-a lungul timpului s-a observat că atât elefanţii africani, cât şi cei asiatici sunt adevăraţi experţi în mimica vocală. Nu de puţine ori s-a constatat că elefanţii africani imită sunetele produse de camioane. Mai mult, au existat rapoarte care vin să demonstreze că, de fapt, Koshik nu este primul elefant care imită vorbirea umană. Se pare că alţi elefanţi asiatici, dintr-o grădină zoologică din Kazakhstan pronunţau atât cuvinte în rusă, cât şi în kazahă.
Totuşi, se pare că motivul pentru care Koshik a recurs la acest obicei a fost acela că, de mic, el a fost singurul elefant din grădina zoologică, fiind expus intens la vorbirea umană. Prin urmare, pentru a crea contact social, Koshik s-a simţit nevoit să imite sunetele umane.
Sursa: Discovery