Poiana Braşov a fost atestată documentar încă din 1427, în 1904 zona fiind declarată staţiune turistică pentru ski. În prezent, Poiana reprezintă locul de plecare pentru diferite trasee montane sau excursii la obiectivele din zonă: Masivul Postăvaru, Castelul Bran şi Castelul Peleş.
La baza pârtiei de ski Bradul, de 458 de metri lungime, se află un loc de relaxare cu o tradiţie îndelungată. Hotelul Bradul, parte a Ana Hotels, a fost construit la începutul anilor ’60 şi a fost renovat anul acesta într-un timp record de doar 3 luni şi jumătate. Cu o investiţie de peste 2 milioane de euro, hotelul Bradul îşi întâmpină clienţii cu aerul unui conac vechi, însă în care orice drumeţ obosit se poate relaxa şi reîncărca cu energie pentru următoarele activităţi în natură.
De la baza clădirii, turiştii pot porni pe unul dintre cele 30 de trasee omologate cu grade diferite de dificultate din masivul Postăvarul. La coborâre sunt întâmpinaţi de 59 de camere proaspăt renovate cu stejar auriu şi marmură Carrara. Noul design al hotelului ce satisface dorinţele turiştilor din prezent a fost realizat cu o investiţie de peste 2 milioane de dolari
În ultimul an, hotelurile Ana Hotels de pe Valea Prahovei au atras atât turişti români, cât şi din străinătate. ,,Circa 70% dintre turiştii noştri din Poiana Braşov sunt români, restul sunt străini. Cei mai mulţi străini vin din Austria şi Germania”, spune Christine Schillings, managerul Ana Hotels. Familiile cu copii pot participa la diferit activităţi de cunoaştere a naturii, iar pe timpul iernii curajoşii pot încerca să cucerească pârtia prin intermediul cursurilor de ski.
Christine Schillings, managerul Ana Hotels şi Carmina Gal, general manager Ana Hotels Poiana Braşov.
Deşi zona a devenit cunoscută pentru pârtiile de ski extrem de apreciate. Christine Schillings a declarat în cadrul redeschiderii oficiale a hotelului Bradul că : ,,lucrăm îndeaproape cu autorităţile locale, deoarece Poiana Braşov nu este doar un resort de ski foarte bine dezvoltat, ci are multe de oferit şi pe timp de vară”. Printre acţivităţile destinate lunilor calde din an se numără echitaţia, plimbările cu ATV-ul sau drumeţiile.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: