Home » Maratoanele Descopera » Descoperă extratereştrii dintre noi » Cele mai importante 15 incidente OZN din ultimul an de zile

Cele mai importante 15 incidente OZN din ultimul an de zile

Publicat: 28.11.2010
Ultimul an de zile a fost, parca, mai condimentat in incidente OZN decat oricare altul: nu a trecut saptamana fara ca, undeva pe glob, cineva sa nu raporteze observarea unui obiect zburator neidentificat. Daca pana acum, in cadrul acestui maraton, am analizat o parte a cazurilor clasice, celebre ale cazuisticii OZN, in acest articol va propunem o recapitulare a trecutului foarte apropiat. Initial, am dorit sa prezentam acest material sub forma unui top; am ales, in cele din urma, criteriul cronologic, invitandu-va insa pe voi sa apreciati care a fost cel mai important eveniment OZN, prin sondajul de la sfarsit.

Decembrie 2009: OZN piramidal deasupra Kremlinului
Pe 18 decembrie, anul trecut, un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), de forma unei piramide, a fost surprins in Piata Rosie, deasupra Palatului Kremlin din Moscova, cu ajutorul a doua înregistrări video, una nocturna si una diurna, care au şocat Rusia. Mii de martori au vazut acest obiect care se aseamana cu naveta spatiala Imperial Cruiser din ” Razboiul Stelelor”. Expertii care au analizat clipurile estimeaza ca OZN-ul este urias, avand o lungime de aproximativ 1,6 km. Clipurile au fost difuzate la toate emisiunile de ştiri ale posturilor de televiziune din Rusia, dar politia moscovita a dezmintit sec speculatia referitoare la existenta unui OZN; nu a oferit nicio alta explicatie. Citeste pe larg despre OZN-ul piramidal de la Kremlin!

Ianuarie 2010: OSN fotografiat în timp ce ieşea din oceanul Atlantic
Mai multi locuitori din Harbour Mille, un orasel din provincia canadiana Newfoundland, au fost martorii aparitiei unui OSN – obiect subacvatic neidentificat – in seara zilei de 24 ianuarie 2010. O localnica, Darlene Stewart, care se afla pe faleza si fotografia apusul a imortalizat obiectul: acesta are forma unei rachete si se deplaseaza cu o viteza uluitoare. Alta localnica, Emmy Pardy, martora oculara, sustine ca OSN-ul a iesit din ocean, chiar din mijlocul golfului. Citeste pe larg despre OSN-ul din Atlantic!

Cele mai importante incidente OZN din ultimul an de zilea

Ianuarie 2010: OZN triunghiular in Irlanda
Un nou OZN piramidal a fost surprins in noaptea de 28 spre 29 ianuarie, in timp ce zbura cu mare viteza pe deasupra raului Liffey din Dublin. „Pare a fi o nava spatiala care se misca extrem de rapid. Configuratia luminilor este diferita de a oricarui alt dispozitiv de zbor pe care l-am vazut vreodata. Este fie un prototip secret, fie o naveta extraterestra”, a decarat presei expertul Nick Pope, fost analist OZN in cadrul Ministerului Apararii din Marea Britanie. Citeste pe larg despre OZN-ul triunghiular din Irlanda!

Martie 2010: OZN-uri deasupra lacului nord-american Erie
Eugene Erlikh, un tanar in varsta de 20 de ani, declara ca a fost martorul a numeroase aparitii OZN care au avut loc in zona oraselului Euclid, situat langa lacul Erie, care desparte Canada de Statele Unite ale Americii. 5 nopti la rand, intre 2 si 7 martie 2010, tanarul a observat OZN-uri deasupra lacului, reusind sa faca fotografii si sa le filmeze. In 2007, un grup numeros de martori oculari semnalau OZN-uri in aceeasi locatie. Citeste pe larg despre OZN-ul din nordul SUA!

Aprilie 2010: Avioane de vanatoare britanice, pe urmele unui OZN
Pe 12 aprilie, un cameraman amator a filmat, vreme de 30 de secunde, cu telefonul mobil, in regiunea britanica West Midlands, deasupra autostrazii M5, doua avioane de vanatoare aflate in urmarirea unui obiect zburator neidentificat. Expertul in ufologie Nick Pope a lansat ipoteza ca OZN-ul din imagini ar putea fi o noua drona, fapt ce ar explica prezenta avioanele militare. „Dar, de obicei, nu se testeaza proiecte secrete in timpul zilei, pe autostrada. De aceea, exista alternativa ca ceea ce vedem in film sa fie, intr-adevar, un OZN”. Ministerul Apararii din Regatul Unit a refuzat sa comenteze eventimentul. Citeste pe larg despre OZN-ul urmarit de fortele aeriene britanice!

Iulie 2010: OZN-uri filmate cu telefonul deasupra Marii Britanii
Doua turiste chineze care vizitau Anglia au filmat, pe 6 iulie, cu telefonul mobil, mai multe obiecte zburatoare neidentificate, care survolau oraselul britanic Reading, din regiunea Berkshire. Lizzie Zuown Tang si de Jo Mingijao Xue pretind ca au identificat 21 de OZN-uri deasupra orasului Reading, in intervalul orar 4:45 AM si 5:53 AM. Misterioasele obiecte zburatoare neidentificate erau de forma unor sageti indreptate spre directia de zbor, dar care se si roteau in jurul axei proprii pe masura ce avansau si erau complet silentioase. Citeste pe larg despre OZN-ul filmat cu mobilul!

Cele mai importante incidente OZN din ultimul an de zilea

Iulie 2010: OZN in timpul eclipsei totale de soare din 2009
La inceputul lui iulie 2010, televiziunile din China au dat publicitatii un film vechi de 1 an de zile, care a fost realizat de oamenii de stiinta de la Observatorul Astronomic din Nanjing, pe 22 iulie 2009, cu ocazia eclipsei totale de soare din acel an. In filmarea de 40 de minute, se distinge foarte clar un OZN care se misca cu o viteza ametitoare si este capabil sa isi schimbe forma si culoarea. Citeste pe larg despre OZN-ul din timpul eclipsei!

Iulie 2010: Un OZN a inchis un aeroport chinez
Pe 11 iulie, seara, aeroportul din Xiaoshan, un oras din estul provinciei Hangzhou din China a fost inchis urgent, dupa ce o nava aeriana de provenienta necunoscuta a fost detectata de radarele controlorilor de trafic. OZN-ul extrem de stralucitor a fost vazut si cu ochiul liber de numerosi martori civili. Pentru ca OZN-ul nu a raspuns incercarilor de comunicare radio, responsabilii aeroportului au amanat toate zborurile si au deviat restul curselor. Obiectul zburator a disparut in mare viteza de abia cand a fost interceptat de avioanele de vanatoare chinezesti. Citeste pe larg despre OZN-ul care a inchis un aeroport in China!

August 2010: Churchill a ordonat tacere totala în legătură cu apariţiile OZN-urilor!
Fostul premier britanic Winston Churchill ordonase păstrarea secretului în legătură cu apariţia OZN-urilor în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, pentru a evita panica în rândul populaţiei, arată un raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie, care a fost declasificat la inceputul lunii august, 2010. Spre sfârşitul războiului, numeroase rapoarte ale pilotilor si generalilot de aviatie din Forţele Regale britanice semnalau intalnirea cu OZN-uri. „Aceste evenimente trebuie considerate strict-secrete, pentru că s-ar crea panică în rândul populaţiei şi s-ar reduce încrederea în Biserică”, a decretat Churchill. Citeste pe larg despre incredibilele dosarele OZN din vremea lui Churchill!

Cele mai importante incidente OZN din ultimul an de zilea

August 2010: Brazilia impotriva extraterestrilor
In mijlocul verii, guvernul brazilian a cerut fortelor aeriene braziliene sa inregistreze si sa arhiveze absolut orice fenomen care are legatura cu aparitia obiectelor zburatoare neidentificate. Decretul autoritatilor vizeaza atat pilotii militari, cat si pe cei civili, iar informatiile vor fi stocate in Arhiva Nationala din Rio de Janeiro si vor fi publice. Brazilia s-a confruntat cu incidente UFO de notorietate in ultimii 50 de ani: precum cel din 1986, cand doua escadrile de avioane de lupta au fost ridicate de la sol pentru a investiga aparitia mai multor OZN-uri deasupra orasului Sao Paolo. Citeste pe larg despre decizia Braziliei de a vana OZN-uri!

Septembrie 2010: OZN-urile ne dezactiveaza armele nucleare de peste 60 de ani!
Un grup format din 120 de veterani ai U.S. Air Force a rupt tacerea, in septembrie 2010, sustinand in mass media ca, inca din 1948, extraterestrii au survolat zonele de lansare a rachetelor nucleare din SUA si Marea Britanie, dezactivand focoasele si chiar aterizand, la un moment dat, intr-o baza britanica. Fostul capitan american Robert Salas declara ca a fost personal martor unui astfel de eveniment, in data de 16 martie 1967, la Baza Aeriana Malmstrom, din Montana. Mai mult, adauga veteranii, guvernele musamalizeaza, inca de atunci, existenta extraterestrilor. Citeste pe larg despre dezvaluirile veteranilo U.S. Air Force!

Octombrie 2010: Din nou, un OZN inchide spatiul aerian chinez!
Pe 5 octombrie, controlorii de trafic de pe aeroportul national Hoot din regiunea chineza Mongolia Interioara au detectat un obiect zburator neidentificat, care nu a raspuns incercarilor de contact radio. Dupa cateva minute, a disparut si a aparut in aceeasi regiune, langa localitatea Bootee – unde a fost observat de cativa martori oculari, care au descris OZN-ul „plat si tubular”. Trei zboruri de pasageri au fost redirectionate, pentru a nu se intalni cu OZN-ul, iar spatiul aerian din Mongolia Interioara a fost inchis cateva ore. Citeste pe larg despre OZN-ul din China!

Cele mai importante incidente OZN din ultimul an de zilea

Octombrie 2010: Incidentul de la New York
Pe 13 octombrie, sute de martori oculari au observat, in zona Chelsea din Manhattan, un obiect stralucitor misterios, care s-a desprins, ulterior, in mai multe corpuri distincte, care au survolat New York-ul. Atat politia, cat si Administratia Aviatica Federala au fost asaltate cu apeluri, in jurul orei 13:30, din partea cetatenilor alarmati. Twitter-ul a fost asaltat de mesaje conform carora un fost ofiter NORAD prezisese, inca din septembrie, aparitia unor OZN-uri, pe 13 octombrie 2010, in jurul marilor orase ale planetei. Explicatia oficiala a fost aceea ca OZN-urile nu au fost altceva decat niste baloane cu heliu, de mari dimensiuni. Citeste pe larg despre incidentul OZN de la New York!

Octombrie 2010: Incidentul din Texas
In noaptea zilei de 21 octombrie, mai multe lumini ciudate au aparut pe cerul orasului texan El Paso. Imagini filmate de martorii oculari ilustreaza un obiect stralucitor, care se divide, ulterior, in trei corpuri distinctie. Ceea ce a uimit opinia publica este asemanarea frapanta cu incidentul new-yorkez: tiparul triunghiular, identic, prin care obiectul mare se divide. Citeste pe larg despre incidentul OZN din Texas!

Noiembrie 2010: OZN-ul triunghiular revine!
Pe 14 noiembrie, in jurul orei 22:15, cateva zeci de locuitori ai oraselului britanic Tripton au fost martorii aparitiei unui OZN triunghiular. Conform declaratiilor, dintr-o data, pe cer au aparut trei puncte extrem de luminoase, dispuse in forma triunghiulara, care se deplasau la unison si cu viteza foarte mare. Dupa un timp, intregul obiect a devenit vizibil, fiind de aproximativ patru ori mai mare decat dimensiunea unui avion comercial de pasageri. Ufologii britanici afirma ca este a treia oara, in trei ani consecutivi, cand acest OZN apare in Marea Britanie. Citeste pe larg despre OZN-ul triunghiular din Marea Britanie!

Cele mai importante incidente OZN din ultimul an de zilea

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm
Influenta OZN asupra progresului stiintific
Influenta OZN asupra progresului stiintific
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Top 25 filme cu extraterestri
Top 25 filme cu extraterestri
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?