Totul a pornit de la studierea detaliata a proprietatilor
siliconului organic dietetic descoperit in bere. Acest tip de
silicon este prezent in populara bautura sub forma solubila a
acidului ortosilicic, care este responsabil de 50 % din pricipiile
active si biologice, facand astfel din bere o importanta sursa de
silicon organic din dieta cetateanului occidental obisnuit. Conform
National Institutes of Health, siliconul dietetic este responsabil
de cresterea si dezvoltarea oaselor, tendoanelor, ligamentelor si
cartilajelor. Pe baza acestor descoperiri, consumul moderat de bere
este un neasteptat aliat eficient impotriva avansarii osteoporozei,
afectiune in urma careia masa osoasa din organism degenereaza in
ritm accelerat.
Marea parte a siliconului dietetic din samanta de orz este
depozitat deopotriva in invelisul interior si coaja, cercetatorii
stabilind ca intreaga cantitate de silicon din orz nu este afectata
in urma proceselor tehnologice care duc la producerea berii.
Sursa: ScienceDaily
CITESTE SI :